Results

miercuri, 2 aprilie 2008

Incalzirea GLOBALA!


» Zilnic, activitatile umane afecteaza clima prin utilizarea combustibililor fosili (petrol, carbuni si gaze) pentru producerea energiei si transport, fiind responsabile pentru furtuni puternice, inundatii, seceta si valuri de caldura.

» Din cauza gazelor de sera emise deja in atmosfera, suntem predispusi la o incalzire cu 1,2 1,3 ºC a temperaturii in urmatoarele decenii.

» Pentru a evita deteriorarea ireversibila a planetei, temperatura de la suprafata pamantului nu trebuie sa creasca cu mai mult de 2°C fata de nivelul din perioada preindustriala.

» Comisia Europeana a declansat o campanie prin care invata consumatorii ce sa faca pentru a opri incalzirea globala.
Efectele cresterii temperaturii medii
– ameninta multe milioane de oameni cu aparitia foametei, malariei, inundatiilor, furtunilor puternice si lipsa apei potabile.
– ar duce la producerea unor valuri de caldura extrema; cele mai afectate sunt tarile sarace si cele in curs de dezvoltare, mai ales cele din America de Sud, Africa sud-sahariana si Asia. Zonele afectate de seceta s-au dublat in ultimii 35 de ani.
– provoaca topirea ghetarilor si a calotei glaciare, ceea ce ar duce la cresterea pericolului inundatiilor in unele zone sau la lipsa apei in alte zone. Aproximativ 30% din ghetarii Europei au disparut deja. In Oceanul Pacific, Oceanul Indian si Marea Caraibelor multe insule ar putea disparea, iar in Europa sezonul de iarna ar deveni mai scurt si mai scump pentru practicantii de sporturi de iarna.
SOLUTII:
Exista solutii la problema schimbarilor climatice: energiile regenerabile, eficienta energetica si reducerea utilizarii combustibililor fosili (petrol si gaz). Natura ne pune la dispozitie o varietate de alternative pentru producerea energiei. Singura problema este cum sa transformam lumina solara, vantul, biomasa, energia geotermala sau puterea apei in electricitate sau caldura intr-un mod ecologic si cu costuri cat mai mici, astfel reducand emisiile de CO2 si efectul de sera si ajutand la protejarea climei si mediului inconjurator.

1 comentarii:

RS 02 aprilie, 2008  

Da, din ce in ce mai frumos. Numai in Romania daca te gandestti, 70% erau paduri, acum mai sunt 40%.
Frumos ;)

web counter
web counter
tramadol

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP