Results

miercuri, 2 aprilie 2008

Constanta - Simbol al tineretii

Constanţa este cel mai vechi oraş locuit din Romania. Este un important municipiu şi un centru cultural, economic şi social de referinţă. Din punct de vedere al numărului de locuitori este posibil ca două mari centre universitare ale ţării să-l depăşască datorită numărului mare de studenţi flotanţi (în 2007)., dar din punct de vedere al numărului de locuitori stabili la 1 ianuarie 2006 se afla pe locul doi.Este cel mai mare port din bazinul Marii Negre şi al patrulea din Europa, cu perspectiva de a deveni al doilea ca mărime, după Rotterdam.

Oraşul se află în sud-estul României, având ieşire la Marea Neagra. Constanţa se află într-o zonă lagunară în partea de nord-est şi de est, uşor deluroasă în partea centrală şi de nord şi de câmpie în sud şi vest, având coordonatele: 440 11`- latitudine nordică, 280 39`- longitudine estică. Suprafaţa teritoriului administrativ este de 1121,66 km2. În această suprafaţă nu este inclusă şi suprafaţa portului care are 31,82 km2, totalul în acest caz fiind de 1153,48 km2. Portul Constanta este principalul port al României la Marea Neagra si al patrulea ca suprafaţă din Europa, având 3182 ha (uscat si acvatoriu). La limita de nord a oraşului se situează staţiunea Mamaia, plaja întinzându-se pe o lungime de 6 km orientată spre est ceea ce îi conferă însorire tot timpul zilei. Din punct de vedere geografic staţiunea Mamaia este o lagună. Din punct de vedere administrativ Mamaia este un cartier al municipiului Constanţa. Merită subliniat faptul ca oraşul Constanţa este lipit în partea lagunară de nord prin staţiunea Mamaia de oraşul Navodari, în partea deluroasă de nord-nord-vest prin cartierul Palazu Mare de oraşul Ovidiu, iar în partea de sud prin portul Constanţa Sud de comuna Agigea.

Sectorul construcţiilor traversează un adevărat boom în Constanţa, ritmul fiind impresionant, apar noi cartiere pe harta oraşului, unele de vile, altele de blocuri cu înălţimi variind între 4 şi 27 de etaje, noi centre comerciale, un spital regional, hoteluri, sedii de birouri. În anul 2006, conform companiei poloneze de consultanţă imobiliară REAS, ritmul construcţiilor de locuinţe în Constanţa a fost de trei ori mai ridicat ca în Bucuresti, volumul raportat la numărul de locuitori. Chiar daca numele noilor cartiere sau ansambluri rezidenţiale sunt exotice; Mamaia Summerland, Spectrum Residences, Mamaia Beach Residential, Tomis Plus Residences, Neocity Residences, Flamenco Residences, Central Apartments Sunrise Residences, Solaris Tower, şantierele sunt o realitate şi o prezenţă cotidiană în oraş. Multe alte şantiere ale dezvoltatorilor imobiliari se află în lucru pe teritoriul Zonei Metropolitane Constanta. Nu în ultimul rând, se cuvin remarcate şi cele trei şantiere aflate în diferite stadii de execuţie ale viitoarelor noi mall-uri ce vor apărea începând cu aprilie 2008 şi pană în 2009 în Constanţa; City Park Mall of Constanţa, Trident Plaza Mall şi Polus Center Mall.

TOM - Zona Comerciala

0 comentarii:

web counter
web counter
tramadol

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP